WhatsApp
Yükleniyor...

Php Programlama Dili Nasıl Öğrenilir?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Php Programlama Dili Nasıl Öğrenilir?
22 Ocak 2021, 11:19 0 Yorum 2232 Okuma

Php Programlama Dili nasıl Öğrenilir?
PHP web tasarım tabanlı sunucu taraflı çalışan bir programlama dilidir. PHP dili ile geliştirilen web uygulamaları, internet sayfası yazılımları mevcuttur. PHP dili özelliği saygınlıkıyla çok kolay bir halde kodlana bildiğinden ve öğrenmesi çok kolay olduğundan en yaygın kullanılan programlama dilidir desek hatalı olmaz. Bayağı ve küçük ölçekli uygulamalar için inanılmaz hızlı çözümler sunmaktadır. PHP programlama dili öğrenmesi kolay bir dil olduğundan çok fazla birey tarafınca tercih edilmektedir ve PHP bilen developerlar piyasada en fazla bulunan web yazılım geliştiricileridir.

PHP programlama dilini öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken web teknolojileri mevzusunda bir ön çalışma yaparak temel düzeyde HTML,CSS ve JS bilgisi edinmek arkasından PHP ile ilgili video döküman belge kurs yada herhangi birisi ile öğrenmeye adım atmak olacaktır. Göreceksiniz ki PHP çok rahat öğrenilen ve çok kuvvetli bir dildir. Üniversitelerin meslek edindirme kursları belediyelerin meslek edindirme kursları içerisinde ve programcılık alanında PHP programlama dilini öğrenme mevzusu da yer almaktadır. Ücretsiz olarak verilen bu kurslara katılabilir bu kurslarda temel seviyede PHP ve web tasarım yazılımcılığı bilgisine haiz olarak mezun olabilirsiniz. Bu kurslardan mezun olduğunuz takdirde piyasada çeşitli işlerle meşgul olabilir, internet sayfası tasarımı gerçekleştirebilir bu sektörden para kazanabilirsiniz.

Göreceksiniz ki PHP ile yazılım geliştiren sayısı çok fazla olmasına rağmen bir o denli da sektörde PHP yazılımcıya ihtiyaç bulunmaktadır PHP ile yapılan yazılımlar sektörde çok fazla fert tarafınca gerçekleştirilebilir olduğundan dolayı PHP yazılımcıların saat başı ücretleri ve aylık maaşları genellikle diğer yazılımcılara nazaran daha düşük seviyededir. Hatta aynı işi aynı yazılımı gerçekleştiriyor olsanız bile örneğin Java ile yazılım meydana getiren birisi PHP yazılımcı tarafınca kazanılan maaştan daha yüksek bir maaş alacaktır, bu durumu da göze almak gerekir. PHP öğrenmek için öncelikle frontend tarafında doğrusu Web sitesinin arayüzü tarafında HTML, CSS ve JavaScript bilginiz ile bir şeyler yapıyor olmanız her zaman tavsiye edilen bir durumdur. Sonrasında kademeli olarak sunucu tarafta çalışan uygulamalar yapmanız, veritabanını kullanarak minik çaplı projelere geçiş yapmanız en uygun öğrenme yöntemi olacaktır.

Webtasarimankara olarak kendi bünyemizde yetişmen olarak eğitim alan kişilerde uyguladığımız eğitim planı şu şekildedir;

Bir internet sayfası nasıl çalışır
Sunucu / İstemci mantığı
internet sayfası yapmak için ihtiyaç duyulan teknolojiler
HTML, CSS, JS
Php nelerdirPhp değişken tanımlama
Php veri tabanı uygulamaları


şeklinde sıralanabilir.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum