WhatsApp
Yükleniyor...

Responsive Web Tasarım Nedir?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Responsive Web Tasarım Nedir?
17 Şubat 2021, 15:21 0 Yorum 830 Okuma

Responsive web tasarım, ziyaretçilerin internet sayfasını görüntüledikleri cihazın, ihtiyaçlarına gore yanıt veren birweb sitesidir. Burada, metin ve resimler otomatik olarakçok sütunlu düzenden tek sütunlu görüntüye dönüşmektedir. Gereksiz görüntüler gizlenir, böylelikle sitede daha ufak ekranda daha önemli bilgilere yer verilir.

Hangi durumlarda responsive internet sayfası gerekir?

Web trafiğinizin büyük bir çoğunluğu sitenizi bir mobil cihazdan görüntülüyor ise;
Mobil cihazlarda kullanımı zorluk derecesi yüksek kompleks site içeriğiniz yada özellikleriniz varsa,
Web sitenizin daha uzun ömürlü olmasını planlıyorsanız ve daha uzun süre güncel görünmesini istiyorsanız responsive bir internet sayfasına ihtiyacınız vardır.

Mobil Uyumlu Web Tasarım Nedir?


Mobil uyumlu internet sayfası, tüm cihazlarda tam olarak aynı şekilde çalışmak üzere tasarlanmış web siteleridir. Masaüstü bilgisayarlarda veya mobil cihazlarda sitenin görünümünde ve özelliklerinde bozulmadan görüntülenmesi anlamına gelir. Web sitesinin, görüntülendiği her cihazda kelimenin tam anlamıyla uyumlu görünümde ve kullanılabilirlikte olması gerekir.

Bir web sitesinin mobil uyumlu olması için değişmeyen içeriğe, rahat gezinmeye ve web sitesindeki görüntülerin daha küçük ve aynı kalitede görüntülenebilmesine ihtiyaç vardır. Basitleştirilmiş, mobil uyumlu bir siteyle tüm cihazlarda tutarlı bir web sitesi deneyimi elde edebilirsiniz.


Mobil Uyumlu internet sayfası Faydaları


Bugünlerde dünyanın dört bir tarafındaki milyonlarca insan mobil cihazlarını bir şeyler aramak ve web sitelerine erişmek için kullanıyor. Web sitenizin tüm potansiyelini en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, web sitenizin mobil uyumlu olması çok önemlidir.

Mobil uyumlu bir internet sayfası arama motorlarında üst sıralarda yer alır

Web sitenizin Google'da ve öteki arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını istiyorsanız, kesinlikle mobil uyumlu bir tasarıma haiz olduğundan kesin olmanız gerekir. Web siteniz ne kadar mobil dostu olursa, sıralamalarda o kadar iyi olur. Google'ın algoritmaları, mobil cihazlara duyarlı siteleri tercih edecek şekilde ayarlıdır, bundan dolayı bunu aklınızda bulundurmanız gerekir. Web sitenizin arama motorlarında ilk sıralarda çıkması müşterilerin sizi bulmasını kolaylaştıracaktır.
Mobil uyumlu web sitesi daha hızlı yükleme süresi anlama gelir.
Mobil uyumlu bir tasarım bununla birlikte daha hızlı bir yüklenme süresi anlamına gelir ve bu da web sitenize daha çok ferdin geri dönmesine neden olur. Bu, web sitenize gelenlerin genel kullanıcı deneyimini büyük ölçüde geliştirecek, böylece ziyaretçileriniz müşterileriniz olmaya başlayacaktır. Web sitenizin hakkaten başarılı olmasını istiyorsanız, sitenin kendisinin ve yüklenen sayfaların mümkün olduğunca hızlı açıldığından kesin olmanız önemlidir.

Mobil uyumlu bir internet sayfası rekabette bir avantajtır.

Mobil cihazlar için optimize edilmemiş bir çok internet sayfası mevcuttur, eğer sizin web siteniz mobil uyumlu olursa bu vaziyet rekabette size önemli bir avantaj elde edecektir. Web siteniz öne çıkacak ve bu da tertipli olarak daha fazla ziyaretçi sitenize gelecektir.

Web sitenizin mobil uyumlu tasarıma haiz olması önemlidir, çünkü web'de akıllı telefonlarında, tabletlerinde ve diğer mobil cihazlarında gezinen milyonlarca kişiyi sitenize yabancılaştırmak istemezsiniz. Sitenizi mobil kullanıcılar için daha kullanılışlı hale getirmek web sitenizi büyütmenize ve bu sayede bir çok yeni müşteriye haiz olmanıza neden olacaktır.

 

Web Tasarim Ankara olarak oluşturduğumuz her internet sayfası responsive ve mobil uyumludur. Her boyuttaki ekranla web siteniz sorunsuz bir şekilde, aynı kalitede ve işlevsellikte görüntülenebilir.

Daha çok müşteriye ulaşmak ve kalabalığın önünü geçmek sizin elinizde…

Okuyucu Yorumları

0 Yorum