WhatsApp
Yükleniyor...

SEO UYUMLU MAKALE NEDİR?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog SEO UYUMLU MAKALE NEDİR?
26 Mayıs 2021, 11:31 0 Yorum 808 Okuma

SEO uyumlu makale yazmak, işletmelerin pazarlama bütçesini artırmadan büyümesine yardımcı olan önemli tekniklerden biri. Fakat web sitesi içeriklerini SEO uyumlu bir halde yazmak ve yayınlama sanıldığı kadar rahat bir iş değildir.

SEO uyumlu yazı yazmak için site hızı optimizasyonu, backlink stratejisi, görsel optimizasyonu gibi pek çok mevzuyu da dikkate almak gerekir. Aksi takdirde, ne kadar kaliteli içerik yazarsanız yazın, web siteniz Google’da arzu ettiğiniz seviyeye asla ulaşmayabilir.

SEO Uyumlu yazı iyi mi Yazılır?

Web sitenizi optimize ettikten sonra SEO uyumlu yazı yazmaya başlayabilirsiniz. Bunun için bazı temel detayları öğrenmeniz gerekir. Bu kısım çok önemlidir çünkü içerik üretim sürecinizi tamamen bu temel bilgilere gore düzenleyeceksiniz. Peki bu temeller nelerdir?

İşte SEO uyumlu içerik için 4 temel:

Başlık ve alt başlık kullanımı
İçerikler arası linkleme stratejileri
İçeriğin uzunluğunu doğru halde ayarlama
Hedefe yönelik anahtar kelime seçimi
İşte bu dört önemli maddeyle özetlenebilecek temel SEO bilgilerini edinebilirseniz web sitenizin trafiğini ve Google sıralamasını iyileştirecek içerikler kurgulamaya başlayabilirsiniz. Şimdi bu maddeleri biraz açalım.

Başlık ve Alt Başlık Kullanımı iyi mi Olmalı?

Başlık ve alt başlıklar Google botlarının yazınızı gözden geçirmesini ve içeriğin neyle alakalı bulunduğunu hızlı bir halde idraklamasını sağlar. Ek olarak okuyucuların içinde ne olduğu daha kolay anlayabilmelerine de destek sağlar. Başlıklarınızda hedef anahtar kelimelerinizi de kullanırsanız içeriğiniz SEO açısından çok daha etkili olacaktır.

İçerikler Arası Linkleme nasıl Yapılmalı?

Google botları içerikleri değerlendirirken ne kadar bağlantıya haiz olduklarına da bakar. Bir yazının linki diğer yazılarda ya da web sitelerinde ne kadar sık geçiyorsa Google için o kadar iyi içerik olarak görülür. Web sitenizdeki eski fakat iyi trafik çeken bir yazıya yeni yazınızdan link vermeniz, yeni yazınızın elini güçlendirir.

Yazı Uzunluğu Ne Kadar Olmalı?

Google, son birkaç yıl boyunca yaptığı güncellemelerle uzun içeriklere önem vermeye başladı. Uzun içerikler, kullanıcıların istediği bilgilere daha ayrıntılı bir şekilde erişmesini sağlıyor. Bundan dolayı minimum 1500 kelimelik makaleler yazmalı ve bu yazıyı görsellerle daha ilgi çekici hale getirmelisiniz.

Anahtar Kelime Seçimi nasıl Yapılmalı?

SEO uyumlu makale yazmaya başlamadan önce hangi anahtar kelimelere yönelik bir içerik oluşturacağınızı belirlemelisiniz. Önce içinde ne olduğu yazmaya başlayıp sonra anahtar kelimelere uygun hale getirmek çok daha zahmetli olacaktır. Anahtar kelime araştırması yapmak için Google’ın planlama aracını veya ahrefs gibi ücretli çalgıları kullanabilirsiniz. Sizlerde seo uyumlu makale bilgi almak isterseniz web tasarım Ankara bakabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum