WhatsApp
Yükleniyor...

Site Hızının SEO İçin Önemi

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Site Hızının SEO İçin Önemi
08 Ocak 2021, 16:15 0 Yorum 846 Okuma

Google tarafınca geçtiğimiz yıllarda hız güncellemesi yapılması ile beraber sıralamada önemli olan faktörlerden bir tanesi site hızı oldu. Mobil için yapılan aramalarda da hız örutubet kazanırken sayfa yüklemesinin kullanıcı trafiği için de önemli olduğunun altı çizildi. Konum gerçekten de böyledir. Bu güncelleme ile web sitesi hızları yavaş olan web tasarımları etkilendi ve site hızlarını yükseltmeye gitti. Ayrıca meydana getirilen araştırmalar da gösteriyor ki sayfanın yüklenme hızı kullanıcı deneyimlerini doğrudan etkilemektedir. E-Ticaret web sitesi Satın alan davranışlarının şekillenmesinde önemli bir yeri olan site hızı noktasında aşağıdaki noktalara dikkat etmek gerekiyor;

Yükleme yapıldıktan sonrasında web sitesi hızı düşükse bu durumda gecikme, site trafiğini de azaltmaktadır.
Mobil cihazlar üzerinden internet erişimi elde eden kullananların %73’lük kısmı yüklenme hızı düşük olan siteleri tercih etmiyor.
SEO stratejilerinin odak noktası da site hızı olmalı.
Site Hızı Testi iyi mi Yapılıyor?
Peki, sitenizin yüklenme hızının kaç olduğunu nasıl anlarsınız? Bunun için kullanılan hız testleri bulunmaktadır. Sayfanın tamamen yüklenmesi, ilk anlamlı boyama ve ilk bayt süresi olarak adlandırılan süreler web sitenizin ne kadar hızlı olduğuna dair ipuçları vermektedir. Öncelikli olarak hedefinizin ilk bayt süresi olması gerekiyor. Bundan sonrasında da sayfanın yüklenme hızı düşükse iyileşmeye gitmek gerekmektedir. Ayrıca hız testi yapıyorsanız bu testin lokasyonu hakkında da informasyon sahibi olmanız gerekir. Sunucunun bulunmuş olduğu lokasyon hızda direkt bir tesir meydana getirebilir.

Site iyi mi Optimize Edilir?
Dönüşüm hızı düşük olan sitelerde karşılaşılan temel problemler;

Yönlendirme
Kullanılan görseller
Temalar
Eklentiler
Sunucu
Büyük dosyalar
Olmaktadır. Bunun için web sitesi hostinge odaklanmak ve hizmetin yeterince iyi olduğundan kararlı olun. Sunucudan hizmet vermek yerine kullanıcılara ön belleğe alınmış olanları göstererek de bu sürenin azaltılması mümkündür. Ek olarak daha sonra görsel optimize etme işlemi yapmalısınız. Çünkü sayfanızda mevcud görsellerin boyutu ne kadar büyükse sayfanın yüklenme hızı da o kadar uzun olacaktır. Kaynakları küçültmek, bloklama uygulamalarını kaldırmak, ön yüklemenin aktif hale getirilmesi gibi yapacağınız uygulamalar ile bu hızı yükseltebilirsiniz.

Kullanıcıların web sitenize giriş yaptığında sürekli olarak sayfayı yüklemediğini, içeriği inceleyip daha sonrasında farklı sitelerin linklerine tıkladıklarını unutmayın. Yani kullanıcılar için ilk saniyeler çok önemlidir. Bu saniyeleri iyi değerlendirin.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum