WhatsApp
Yükleniyor...

Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Web Sitesi Nasıl Kurulur?
20 Ocak 2021, 10:41 0 Yorum 900 Okuma

İnternet kullanımı artık çok yaygın bir hale gelmiştir. Bu konum, gündelik ilişkilerden, ticarete kadar biroldukça farklı başlığı etkisinde bırakır. İnsanlar ya da kurumlar, daha çok kişiye ulaşmak, ticaret yapmak, popüler olmak yahut para kazanmak için internet sayfasına haiz olurlar. Bu anlamda web sitesi iyi mi kurulur gibi bir sual gündemi meşgul eder. İyi bir internet sayfası kurmak için bir ekip şeylere dikkat etmek gerekir.
Web sitesi iyi mi Kurulur?

Günümüzde bir web sitesi kurmak, gerçekleştirilecek olan amaca uygun olmalıdır. Web sitesini neden kuracağınızı mutlaka belirlemelisiniz. Bunun ondan sonra şu yolu takip edebilirsiniz;

İlk etapta bir domain satın alınmalıdır. Domain satın alma online olarak ve para karşılığından internet üzerinden gerçekleşir. İsim, sitenin tanınırlığı ve popüler olması ile yakından ilgili bir durumdur. Buna nazaran her insanın aklında bir çağrışım icra eden, hatırlanacak ve rahatlıkla bilinecek bir isim seçmelisiniz.
Seçilin isimden sonrasında sıra hosting işlemine gelmektedir. Hosting, site kurulması aşamasında en tehlikeli sonuç süreçlerden birisidir. Çünkü bu hizmet, sunucu anlamına gelirken; güvenlik, hız, trafiğin başarılı bir halde akması, yedekleme gibi hususlarda çalışmaktadır. Amaca nazaran büyük ve geniş bir sunucu seçilebilir.
Internet sayfası tasarımını yapmak, yazılım kodları hakkında data sahibi olmayı gerektiren bir işlemdir. Eğer yazılım kodu hususunda iyi değilseniz, kesinlikle profesyonel bir firma üzerinden yardım almalı ve tüm süreci bu firmaya bırakmalısınız. Kodlamada önce çıkan HTML, en bayağı olanıdır. CSS3, Javascript ve Jquery benzer biçimde alternatifler de yer alır. Sitenin ne kadar profesyonel bir halde tasarlanacağına nazaran seçim yapılabilir.
Sitede görsel içeriklerin çok büyük bir örutubet arz ettiğini söyleyebiliriz. İçinde video, fotoğraf yahut benzeri bir görse olmayan web sayfaların çekiciliği yoktur. Bundan dolayı orijinal olarak tanımlayabileceğimiz görseller ile site tasarımı yapılmalıdır.

Yönetim Paneli Yapmak

internet sayfası nasıl kurulur noktasında yönetim panelinin yapılması, son aşamalar içinde yer alır. Piyasada bu hususta maksimum kullanılan yazım dili çoğu zaman PHP olarak bilinir. Bunun sebebi ise güvenliktir. Açık kaynaklı olan PHP, özelleştirilebilir. Böylelikle başarılı bir web siteye imza atmış olursunuz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum