WhatsApp
Yükleniyor...

Wordpress Nedir?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Wordpress Nedir?
13 Ocak 2021, 13:44 0 Yorum 1131 Okuma

Wordpress Nedir?
Php dili ile yazılmış açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemi olan Wordpress bu gün bir çok kişinin imdadına yetişiyor. İçerik eklemek için bile kod yazmak gerekiyorken Wordpress kullanıcı dostu bir yönetim sistemi olması sebebi ile oldukça basit bir sistem üzerine kurulmuştur. Internet sayfası oluşturmak ve düzenlemek için oluşturulan bu yazılıma giriş paneli ile girilir. Yeni sayfalar oluşturulabilir ve kolaylıkla blog içerikleri eklenebilir. Web sitenizin görünümünün güncel hale gelmesi sağlanabilir. İçerikleri çevrimiçi ortama eklemek için kod yazma becerisine haiz olmayan kişiler için bulunmaz bir nimet olan Wordpress verilerin depolanmasına da yardımcı olmaktadır.

Wordpress Temaları
Kod yazmanıza gerek kalmadan kullanabileceğiniz bir çok Wordpress teması yer alıyor. Bu temalar;

OcanWP
Zakra
Storeftront
Neve
Colormag
Sydney
Flash
Virtue
Moseia
FlatOn
Zigcy Lite
The minimal
Make
Edge
Kale
Airi benzer biçimde temelar olmaktadır. 2020 senesinde çokça kullanılan bu temalar farklı sektörlere hitap etmektedir.
Ücretsiz bir halde indireceğiniz bu temaların pek çoğu profesyonel veya amatör internet sayfaları için uygundur. Sadece masaüstü sürümde değil, mobil ve tablet ekranları ile uyumlu temalar trend olmaktadır. Çünkü Google tarafından sitelerin sıralamasında responsive uyumlu olması dikkate alınmaktadır. Kenar çubuklarından arka plan görsellerine kadar pek çok ferdin ilgisini çekecek, çeviri yapmaya hazır ve farklı ekran boyutlarına uyan bu temaları ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Wordpress Web  Sitesi Kurma
Wordpress web tasarımı kurma aslında çok kolay işlemlerden bir tanesidir. Kişisel projelerde dahi kolaylıkla kullanılan ve popüler bir platform haline gelen WP için kurulum adımları aşağıdaki gibidir;

Ana içeriğin tanımlanması
Alan adı seçilmesi
Web hosting hizmeti alınmasıWP kurulumu yapılması
Tema belirlenmesi
Eklentilerin yüklenmesi
basit bir içerik yönetim sistemi olan Wordpress üzerinde bir site kurulabilmesi için şirket profili veya e-ticaret şeklinde site türlerine dair araştırmalar yapılması gerekiyor. Kullanımı son aşama rahat olan bu sistem ekonomiktir. Satın alan desteği ve isteğe bağlı olarak uyarlanabilme şeklinde avantajları ile ön plana çıkan WP ücretsiz ya da Premium temalara haiz olabilirsiniz. Web site kurulumu hemen sonra sitenize trafik sağlamak için lüzumlu olan aşamalara geçmelisiniz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum